LEGO Moon City

300 Delftse schoolkinderen bouwen LEGO maanstad


Van 2 juli tot en met 17 augustus staat er een heuse LEGO maquette van een maanstad in het gemeentekantoor in Delft. Zo’n 300 schoolkinderen uit Delft (en omgeving) hebben meegedacht en gebouwd aan de elementen van deze maanstad met een oppervlakte van 12 m2. Belangrijke technische en wetenschappelijke aspecten komen naar voren in deze maanstad, zoals een ruimtelift, het mijnen van grondstoffen en het beoefenen van sterrenkunde vanaf de Maan.

Naast de Sizzling Summer of Space, is de 40steverjaardag van het LEGO Classic Space thema een belangrijke aanleiding voor het bouwen van deze maanstad. LEGO Classic Space zag in 1978 het daglicht met de iconische minifigures en blauw-grijze ruimteschepen.

De LEGO Maanstad is een project van de LEGO mevrouw Ellen Pennings van de Bonte Bouwplaats en Ruimtevaartdeskundige Erik Laan van Eye On Orbit. Dit project is mede tot stand gekomen door hulp van Stichting Techniek Educatie Delft (TED), stichting hulp voor Delftse Jongeren, het ondernemersfonds Delft Technology Park en een stimuleringssubsidie van de Gemeente Delft.

Zie voor een regelmatige update over de maanstad: http://www.eyeonorbit.com/2018/03/lego-moon-city-new-delft-2018-2050.html

De bezichtigingstijden van de LEGO Maanstad zijn gelijk aan de openingstijden van het publieke deel van het Delftse Gemeentekantoor: https://www.delft.nl/contact

KOSTEN

Gratis

ADRES

Gemeentekantoor Delft

Stationsplein 1

2600 ME Delft

ORGANISATIE

De Bonte Bouwplaats (Ellen Pennings)

Eye On Orbit (Erik Laan)

SOORT ACTIVITEIT

Bezichtiging

DOELGROEP

Kinderen van 5-100 jaar

DAGEN EN TIJDEN

Openingstijden van het Gemeentekantoor Delft