Space Campustour

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de ruimte en ruimtevaart? Wil jij ook meer weten over de ontwikkeling van satellieten? Kom dan nu naar de TU Delft voor de exclusieve Space Campustour speciaal ontwikkeld in het kader van de Sizzling Summer of Space.


Tijdens deze Space-rondleiding over de campus van de TU Delft kom je onder meer langs een proefversie op ware grootte van de ENVISAT satelliet. Deze satelliet werd in 2002 gelanceerd door ESA en is nog steeds de grootste en zwaarste satelliet ooit gelanceerd in de ruimte voor aardobservatie. In 2012 eindigde de missie toen het contact met de ENVISAT in de ruimte werd verbroken. De satellieten van nu zijn veel kleiner. In Delft bouwen studenten satellieten ter grootte van een melkpak en zelfs van een kubus. In de Cleanroom zie je hoe deze kleine satellieten worden gebouwd en getest. Een van de satellieten die daar zijn gebouwd, is DelfiC3. Dit jaar is de satelliet tien jaar in de ruimte en er is nog steeds contact. Vanuit de Control Room bij EWI kunnen we hem ‘zien’. En hoe zit het dan met robots in de ruimte? Ook dat komt aan bod tijdens een bezoek aan Zebro. Als afsluiter zullen wij het dreamteam DARE (Delft Aerospace Rocket Engineering) bezoeken. Deze groep studenten streeft er naar om het eerste amateur team te zijn dat een raket bouwt die de ruimte kan bereiken. Wil jij dit ook niet missen? Schrijf je dan in via deze link.

Deze Space Campustour wordt georganiseerd tijdens het International Festival of Technology. De tour start bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, waar men gemakkelijk kan parkeren en eindigt bij de Library TU Delft waar ook lezingen, workshops en een tentoonstelling over Space zijn die je kunt volgen/ bekijken.. Vanaf de Library is het de bedoeling op eigen gelegenheid weer terug te gaan naar het beginpunt. Er rijden regelmatig bussen van de Library naar de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek of teruglopen kan ook.

DAGEN EN TIJDEN

Woensdag 6 juni 12.00 - 14.00 uur (meld je hier aan)
Woensdag 6 juni 18.00 - 20.00 uur (meld je hier aan)

Donderdag 7 juni 16.00 - 18.00 uur (meld je hier aan)
Donderdag 7 juni 18.00 - 20.00 uur (meld je hier aan)

 

SOORT ACTIVITEIT

 

Campustour

DOELGROEP

 

Families