Unlimited Space Film Festival

Het Filmfestival over Space is een samnewerking van Filmhuis Lumen en de TU Delft.
Bij de film Moon gaf Dr. ir. Robert Mans van de TU Delft een inleiding bij deze film.

Filminfo:
In een nabije toekomst staat er op de maan een volledig geautomatiseerde mijn om helium-3 te winnen, een nieuwe grondstof om de aarde van energie te voorzien. Slechts één menselijke medewerker is nodig om de fabriek draaiende te houden, ondersteund door robot GERTY (met de stem van Kevin Spacey, en behangen met Post-its).

De huidige opzichter (Sam Rockwell) staat na drie jaar op het punt om terug te keren naar de aarde en zijn gezin. Vlak voor zijn vertrek krijgt hij echter een ongeluk met een oogstmachine. Hij wordt wakker in de ziekenboeg en kan zich niets herinneren. Maar bij de controle van het wrak treft hij in de cabine een bewusteloze dubbelganger aan. Geconfronteerd met zichzelf begint hij aan alles en iedereen te twijfelen. Een voor een vallen zijn zekerheden weg, tot de waarheid in al haar wrangheid aan het licht komt.

Moon valt op door het ingenieuze scenario, dat niet alleen spanning en mysterie biedt, maar ook een cynische kijk op mogelijke kapitalistische uitwassen van toekomstige technologie. Gecombineerd met oogstrelende beelden van de oogstmachines op het maanoppervlak (gemaakt met schaalmodellen in plaats van CGI), en een op de top van zijn kunnen acterende Rockwell, is dit ouderwets ambachtelijke maar hoogst actuele sciencefiction.

 

Duncan Jones GB 2009 97 min Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


Spreker:
Dr. ir. Robert Mans is assistant professor bij de afdeling Biotechnologie (faculteit TNW). Hij houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van micro-organismen via genetische modificatie die vervolgens als productieplatforms gebruikt kunnen worden voor het maken van onder meer brandstoffen uit hernieuwbare grondstoffen.

TIJDEN

Woensdag 27 juni, aanvang 19.30 uur

NAAM ORGANISATIE

Filmhuis Lumen en Technische Universiteit Delft

SOORT ACTIVITEIT

Filmfestival

DOELGROEP

Inwoners uit Delft en omgeving

WEBSITE

https://www.filmhuis-lumen.nl/unlimited-space/