Unlimited Space Film Festival

Omschrijving:

Op 5, 6, 12, 19 en 27 juni + 4 en 12 juli organiseert Filmhuis Lumen samen met de TU Delft een Filmfestival over Space.

Op 4 juli wordt de film Europa Report op het grote doek vertoond en zal Dr. ir. Stef Lhermittevan de TU Delft een inleiding houden bij deze film.

Filminfo:

‘One of the most thrilling and realistic depictions of deep-space exploration since Moonor 2001: A Space Odyssey,’ volgens de trailer.

In 2011 hebben onbemande vluchten de verwachting gewekt dat er een verborgen oceaan met warm water aanwezig is onder het ijsoppervlak van Jupiters maan Europa, met mogelijk eencellig leven. Een ruimtemissie naar Europa moet onderzoeken of er buitenaards leven is.

Zes astronauten vertrekken om dit onderzoek te doen. Daniel Wu speelt de chef de mission en moet de moeilijke beslissingen nemen, Anamaria Marinca is als pilote kalm en wijs. Sharlto Copley zorgt als hoofdwetenschapsofficier voor wat humor, terwijl zijn maatje Christian Camargo minder goed uit de verf komt. Michael Nyqvist speelt de werktuigkundige, en het zestal wordt gecompleteerd door Karolina Wydra als biologe. Na ongeveer negen maanden raakt het directe contact met de astronauten verloren; daarna komen er af en toe nog beelden op aarde aan waaruit blijkt dat de missie gevaarlijker is dan werd aangenomen, en zelfs horrorachtige trekjes heeft gekregen.

Een kort fragment van Strauss’ ‘An der schönen blauen Donau’ zal een glimlach van herinnering opwekken aan 2001: A Space Odyssey, terwijl de claustrofobisch kleine ruimtes en de oneindige ruimte erachter associaties oproepen met Moon. –gb

Sebastián Cordero US 2013 90 min Engels gesproken

Spreker:

Dr. ir. Stef Lhermitte is assistant professor GeoScience & Remote Sensing bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen. Hij gebruikt satellietbeelden om de veranderingen in het ijs aan de polen beter te begrijpen. Daarbij doet hij vooral onderzoek op Antarctica, waar hij ook al tweemaal op veldwerk is geweest.

TIJDEN

Woensdag 4 juli, aanvang 20.00 uur

WEBSITE

https://www.filmhuis-lumen.nl/unlimited-space/

NAAM ORGANISATIE

 

Filmhuis Lumen en Technische Universiteit Delft

SOORT ACTIVITEIT

 

Filmfestival

DOELGROEP

 

Inwoners uit Delft en omgeving