Unlimited Space Film Festival

Op 5, 6, 12, 19 en 27 juni + 4 en 12 juli organiseert Filmhuis Lumen samen met de TU Delft een Filmfestival over Space.

Op 12 juni wordt de film Interstellar op het grote doek vertoond en zalDr. ir. Hans Goosen van de TU Delft een inleiding houden bij deze film.

Filminfo:

Vijftig jaar in de toekomst is de aarde uitgeput door klimaatverandering. Ziektes teisteren de landbouwgronden. Nog slechts enkele gewassen kunnen worden verbouwd, maar zelfs deze worden bedreigd. De mens bevindt zich op het randje van de Apocalyps. Om te ontsnappen kijkt de mensheid naar de kosmos. Via een wormgat nabij de planeet Saturnus gaat Cooper, een sympathieke boer en ex-piloot (Matthew McConaughey), op zoek naar andere bewoonbare planeten. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan: niet alleen zijn de omstandigheden op de bewuste planeten drastisch anders dan op aarde, ook heeft het reizen door het wormgat onverwachte fysische effecten op tijd en ruimte, en dat is weer van grote invloed op de relatie tussen Cooper en zijn op aarde achtergebleven dochter.

Interstellaris wederom een vernuftig kunstwerk van regisseur Christopher Nolan. Het is serieuze sciencefiction met oogverblindend uitgewerkte theorieën van astrofysicus Kip Thorne over reizen door ruimte en tijd. Het is ook een aards drama, waarin een vader-dochterrelatie wordt uitgebeend. Meeslepend en spannend door de sterke rolbezetting en het uitgebalanceerde scenario: eindelijk een waardige opvolger van Kubricks 2001: A Space Odyssey.

Christopher Nolan US/GB 2014 169 min Engels gesproken, Nederlands ondertiteld


Spreker:

Dr. ir. Hans Goosen is als associate professor werkzaam bij de faculteit Werktuigbouwkunde (3mE), afdeling ‘precision and microsystem engineering’, waar hij zich bezighoudt met functie-integratie en micro/nanosysteemontwerp en -fabricage.

TIJDEN

Dinsdag 12 juni, aanvang 19.30 uur

WEBSITE

https://www.filmhuis-lumen.nl/unlimited-space/

NAAM ORGANISATIE

 

Filmhuis Lumen en Technische Universiteit Delft

SOORT ACTIVITEIT

 

Filmfestival

DOELGROEP

 

Inwoners uit Delft en omgeving