Nieuws

 • Sizzling Summer of Space sluit af met studentenpresentaties en slotceremonie

  De Sizzling Summer of Space in de provincie Zuid-Holland wordt deze week afgesloten met de slotpresentaties van de deelnemers aan het Space Studies Program 2018 van de International Space University (ISU SSP18) op donderdag, en de officiële sluitingsceremonie op vrijdag.

  Lees verder

 • Leiden in Space tijdens de Sizzling Summer of Space

  Wat doet Studio Roosegaarde met de ruimte? Waarom wordt archeoloog Marco Langbroek op internet gevolgd door Noord-Korea? Welk museum bleek jarenlang fake-maanstenen te hebben gekoesterd? Hoe rijdt een Nederlandse maanrover straks over de maan? Op zondag 19 augustus openen de Leidse Instrumentmakers School, Rijksmuseum Boerhaave en de Oude Leidse Sterrewacht de deuren voor het publiek om deze en andere vragen te beantwoorden over de ruimte(vaart).

  Lees verder

 • Sizzling Summer of Space – ISU-SSP-studenten lanceren raketten in Noordwijk 

  Op zaterdag 21 juli lanceren deelnemers aan het Space Studies Program 2018 van de International Space University (ISU-SSP18) hun zelfgebouwde raketten. De raketlancering vindt plaats op het Space Business Park in Noordwijk en staat onder leiding van John Connolly, hoofd Human Mars Missions aan het NASA Johnson Space Centre in Houston, Texas (VS). Publiek kan de lancering op veilige afstand gratis bijwonen.

  Lees verder

 • Sizzling Summer of Space – Scholieren tegen studenten in de finale van de ISU Robotics Competition

  Op zaterdag 14 juli strijden 45 scholieren met hun zelfgebouwde robots tegen de robots van de deelnemers aan het ISU (International Space University) Space Studies Program 2018. De Robotics Competition is een vast onderdeel van deze internationale zomerschool, die dit jaar voor het eerst in Nederland wordt gehouden. Meer dan 135 pas afgestudeerden en jonge professionals uit 36 landen, die zich willen voorbereiden op de volgende stap in hun ruimtevaartcarrière, doen mee aan ISU-SSP18.

  Lees verder

 • 300 Delftse schoolkinderen bouwen maanlandschap van LEGO

  Op woensdag 4 juli opende Hatte van der Woude, wethouder Onderwijs Jeugd en Integratie van de Gemeente Delft, het maanlandschap ‘LEGO Moon City’. Dit tot de verbeelding sprekende maanlandschap gemaakt van 25.000 LEGO stukjes is gebouwd door 300 basisschoolleerlingen uit regio Delft. Het landschap is deze zomer tot en met 17 augustus te bewonderen in het Stadskantoor aan het Stationsplein in Delft. LEGO Moon City is een project van Ellen Pennings van De Bonte Bouwplaats en Erik Laan van Eye on Orbit.

  Lees verder

 • Sizzling Summer of Space – Publiek welkom bij interactief astronauten-panel van het ISU Space Studies Program

  Het publiek is welkom bij het astronauten-panel dat maandag 2 juli plaatsvindt bij Space Expo in Noordwijk. Het interactieve programma met onder anderen de ESA-astronauten André Kuipers en Paolo Nespoli wordt georganiseerd als vast onderdeel van het jaarlijkse ISU (International Space University) Space Studies Program, dat in 2018 voor het eerst Nederland aandoet. Meer dan 135 pas afgestudeerden en jonge professionals uit 36 landen, die zich willen voorbereiden op de volgende stap in hun ruimtevaartcarrière, doen mee aan deze prestigieuze zomerschool.

  Lees verder

 • Sizzling Summer of Space van start – publiek welkom bij topsprekers van het ISU Space Studies Program 2018

  Een astronauten-panel, de man die de Hubble-telescoop een nieuwe ‘bril’ gaf, ruimtevaartfilms, een speciaal science café in Den Haag, Breakthrough Starshot over de missie naar Alpha Centauri, en een LEGO-robotcompetitie tussen scholieren en de SSP18-studenten. Het publieksprogramma Sizzling Summer of Space staat de komende weken bol van de zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud.

  Lees verder

 • Koning aanwezig bij opening ISU Space Studies Program 2018

  Zijne Majesteit de Koning is maandagavond 25 juni 2018 aanwezig bij de openingsceremonie van de 31ste editie van het ‘ISU Space Studies Program’. De opening vindt plaats bij het European Space Research and Technology Centre (ESA ESTEC) in Noordwijk. Het is de eerste keer dat Nederland dit ruimtevaartprogramma van de International Space University (ISU) organiseert.

  Lees verder

 • Zinderende zomer vol ruimtevaart

  Deze zomer strijkt de 31steeditie van het ISU (International Space University) Space Studies Program – voor het eerst - neer in Nederland. Deze prestigieuze internationale zomeruniversiteit richt zich op pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een carrière in de ruimtevaart, en op jonge professionals die zich willen voorbereiden op een volgende stap in hun ruimtevaartcarrière. Onder de noemer Sizzling Summer of Space(Zinderende ruimtevaartzomer) organiseren Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESAsamen met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag - parallel aan ISU/SSP2018 - een publieksprogramma vol zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud.

  Lees verder