Koning aanwezig bij opening ISU Space Studies Program 2018

28 mei 2018

Zijne Majesteit de Koning is maandagavond 25 juni 2018 aanwezig bij de openingsceremonie van de 31ste editie van het ‘ISU Space Studies Program’. De opening vindt plaats bij het European Space Research and Technology Centre (ESA ESTEC) in Noordwijk. Het is de eerste keer dat Nederland dit ruimtevaartprogramma van de International Space University (ISU) organiseert.

Het Space Studies Program duurt twee maanden en richt zich op recent afgestudeerden die een carrière in de ruimtevaart ambiëren, en op jonge professionals die zich willen voorbereiden op een volgende stap in hun ruimtevaartcarrière. SSP 18 heeft ruim 110 deelnemers uit 25 landen. Het Netherlands Space Office (NSO) is gastheer van SSP18, in nauwe samenwerking met de partners TU Delft, Universiteit Leiden en ESA ESTEC.

Het grootste deel van het programma dat ISU organiseert vindt plaats bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft. Daarnaast bieden de Universiteit Leiden en ESA ESTEC diverse programmaonderdelen en evenementen aan. Na afloop treden de deelnemers toe tot een alumninetwerk van meer dan 4.400 mensen die werkzaam zijn in de internationale ruimtevaart.

Naast het studieprogramma worden in Delft, Den Haag, Leiden en Noordwijk ook speciale publieksevenementen georganiseerd onder de titel ‘Sizzling Summer of Space’. Zo is er het jaarlijkse ISU Astronautenpanel waarin astronauten vertellen over hun ervaringen tijdens ruimtemissies. Verder is er een robotlander-competitie, zijn er filmfestivals en een panelbijeenkomst voor ruimtevaartondernemers. Op de boulevard van Noordwijk staan vier billboards met ruimte-afbeeldingen waar een #SelfieInSpace kan worden gemaakt.

De International Space University (ISU) werd in 1987 opgericht in Massachusetts, VS, en heeft haar hoofdvestiging in Straatsburg. Het is de enige universiteit ter wereld die zich volledig richt op opleidingen voor de ruimtevaart.

Dit evenement is besloten en niet toegankelijk voor het publiek.

Volledige publieksprogramma
Twitter
Facebook