Sizzling Summer of Space – ISU-SSP-studenten lanceren raketten in Noordwijk 

Op zaterdag 21 juli lanceren deelnemers aan het Space Studies Program 2018 van de International Space University (ISU-SSP18) hun zelfgebouwde raketten. De raketlancering vindt plaats op het Space Business Park in Noordwijk en staat onder leiding van John Connolly, hoofd Human Mars Missions aan het NASA Johnson Space Centre in Houston, Texas (VS). Publiek kan de lancering op veilige afstand gratis bijwonen.

Connolly begeleidt de vijf teams deze week bij het bouwen van hun raket, die aan diverse eisen moet voldoen: 1. hij moet zo hoog mogelijk komen; 2. de raket moet landen aan een parachute en er moet een vlag uitgaan; 3. aan boord van de raket bevindt zich een ongekookt ei, dat de landing ongeschonden moet doorstaan.

Het team dat de meeste punten haalt wint. De raketlancering is een jaarlijks terugkerend evenement op ISU-SSP, waarvan de 31ste editie (voor het eerst) in Nederland plaatsvindt. Meer dan 135 jonge professionals en pas afgestudeerden uit 36 landen, die zich willen voorbereiden op de volgende stap in hun ruimtevaartcarrière, doen mee aan ISU-SSP18.

Parallel aan het SSP-zomerschoolprogramma organiseren het Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESA in samenwerking met de Nederlandse ruimtevaartsector en de gemeenten Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag, het publieksprogramma Sizzling Summer of Space. Zie sizzlingsummerofspace.nl/evenementen voor een volledig overzicht van het publieksprogramma.

Programma ISU Rocket Launch

Zaterdag 21 juli 2018, 14:00-16:30 uur
Space Business Park, Huygensstraat, Noordwijk
Toegang gratis

13:45 uur: Terrein open voor het publiek. SSP-deelnemers en de raketteams arriveren en zetten hun tafels en raketten op
14:00 uur: Start – welkom door burgemeester Jan Rijpstra van Noordwijk, gevolgd door John Connolly (hoofd Human Mars Missions bij NASA) met een uitleg over de wedstrijd
14:15 uur: Teams een voor een naar het lanceerplatform: aftellen, lancering, vlucht, landing en data verzamelen
15:50 uur: Puntentelling
16:00 uur: Aankondiging van de winnaar en prijzenceremonie
16:30 uur: Einde

Meer info: https://www.sizzlingsummerofspace.nl/evenementen/rocket-launch.html
Meer info over evenementen in Noordwijk: www.noordwijk.info/space