Sizzling Summer of Space – Publiek welkom bij interactief astronauten-panel van het ISU Space Studies Program

1 juli 2018

Het publiek is welkom bij het astronauten-panel dat maandag 2 juli plaatsvindt bij Space Expo in Noordwijk. Het interactieve programma met onder anderen de ESA-astronauten André Kuipers en Paolo Nespoli wordt georganiseerd als vast onderdeel van het jaarlijkse ISU (International Space University) Space Studies Program, dat in 2018 voor het eerst Nederland aandoet. Meer dan 135 pas afgestudeerden en jonge professionals uit 36 landen, die zich willen voorbereiden op de volgende stap in hun ruimtevaartcarrière, doen mee aan deze prestigieuze zomerschool.

Parallel aan het SSP-zomerschoolprogramma organiseren het Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESAin samenwerking met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag, het publieksprogramma Sizzling Summer of Space.

Op 2 juli kunnen ruimtevaart-fans bij Space Expo in Noordwijk kennismaken met en vragen stellen aan diverse astronauten. NASA-astronaut Nicole Stott en KARI-astronaut Soyen Yi zullen zich met een speciale videoboodschap tot het publiek richten. Aanmelden is verplicht. Vol=vol. Meer informatie. Tickets. Live webcast.

Op woensdag 4 juli houdt Pete Worden, de directeur van Breakthrough Starshot, een lezing met als titel ‘Starships’, over de missie naar Alpha Centauri. Deze lezing vindt plaats in Leiden. Meer informatie. Registreren. Live webcast.

Er zijn de komende weken in Zuid-Holland nog veel meer zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud. Zo staat van 2 juli tot en met 17 augustus een LEGO-maquette van een maanstadin het gemeentekantoor in Delft. Zo’n 300 schoolkinderen uit Delft en omgeving hebben meegedacht en -gebouwd aan de elementen van deze maanstad met een oppervlakte van 12 m2. Belangrijke technische en wetenschappelijke aspecten komen naar voren, zoals een ruimtelift, het delven van grondstoffen en het beoefenen van sterrenkunde vanaf de maan. Meer informatie

Op 5 juli is er een speciaal Science Café in Den Haag over de rasse ontwikkelingen in de ruimtevaarttechnologie, ruimtetoerisme en klimaatverandering. Meer informatie. Aanmelden.

Volledig overzicht van het publieksprogramma
De live webcasts van SSP18