Sizzling Summer of Space van start – publiek welkom bij topsprekers van het ISU Space Studies Program 2018

25 juni 2018

Een astronauten-panel, de man die de Hubble-telescoop een nieuwe ‘bril’ gaf, ruimtevaartfilms, een speciaal science café in Den Haag, Breakthrough Starshot over de missie naar Alpha Centauri, en een LEGO-robotcompetitie tussen scholieren en de SSP18-studenten. Het publieksprogramma Sizzling Summer of Space staat de komende weken bol van de zinderende ruimtevaartactiviteiten voor jong en oud.

Zuid-Holland staat deze zomer in het teken van ruimtevaart en alles wat daarmee te maken heeft omdat de 31steeditie van het ISU (International Space University) Space Studies Program – voor het eerst - in Nederland neerstrijkt. Deze prestigieuze internationale zomeruniversiteit richt zich op pas afgestudeerden die geïnteresseerd zijn in een carrière in de ruimtevaart, en op jonge professionals die zich willen voorbereiden op een volgende stap in hun ruimtevaartcarrière.

Van 24 juni tot en met 25 augustus maakt deze toekomstige ruimtevaarttop kennis met de vele facetten van de ruimtevaart: van ruimterecht tot ruimtevaarttechnologie en van astronomie tot science fiction. De officiële openingsceremonie van SSP18 zal vanavond plaatsvinden bij ESA/ESTEC in Noordwijk in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning.

Veel lezingen en evenementen die de SSP18-deelnemers buiten hun colleges om volgen, zijn toegankelijk voor een breder publiek. Het publieksprogramma wordt georganiseerd door Netherlands Space Office (NSO), TU Delft, Universiteit Leiden en ESAin samenwerking met de Nederlandse ruimtevaartsector en de steden Noordwijk, Leiden, Delft en Den Haag.

Hieronder volgt een selectie voor de komende weken:

26 juni: ‘Hubble Repair Man’ NASA-astronaut Jeff Hoffman, TU Delft.
Meer informatie
Registreren
Live webcast

2 juli: Astronautenpanel met André Kuipers (ESA), Paolo Nespoli (ESA), Nicole Stott (NASA) en Walter Peeters (ISU president). Space Expo Noordwijk.
Meer informatie
Live webcast

5 juli: Speciaal Science Café in Den Haag over de rasse ontwikkelingen in de ruimtevaarttechnologie, ruimtetoerisme en klimaatverandering.
Meer informatie
Aanmelden

4 & 12 juli: Unlimited Space Film Festival. Filmhuis Lumen, Delft.
Meer Informatie

14 juli: ISU Robotics Competition met astronaut André Kuipers, Science Center Delft
Meer informatie

16 juli: Cross-Industry Innovation, Ramon Vullings, Idea DJ, TU Delft.
Meer informatie
Registreren

Live webcast

Volledig overzicht van de publieksevenementen