Sizzling Summer of Space

Deze zomer komen 130 jonge ruimtevaartprofessionals naar Nederland voor een zomerschool van de beroemde International Space University (ISU). Nog eens ruim 150 astronauten en andere ruimtevaartexperts vliegen van over de hele wereld in om de deelnemers les te geven.

Ruimtevaartprovincie Zuid-Holland roept de zomer in Delft, Den Haag, Leiden en Noordwijk daarom uit tot Sizzling Summer of Space. Van april tot en met augustus is er in die steden van alles te beleven rondom ruimtevaart. Van jong tot oud, van leek tot expert: iedereen is welkom!


Meest gestelde vragen

Op zoek naar meer informatie? Hieronder wat antwoorden op de meest gestelde vragen.


Wanneer en waar gebeurt er wat?

Het 31e jaarlijkse Space Studies Program van de International Space University vindt plaats in Zuid-Holland van 25 juni tot en met 24 augustus 2018. In verband daarmee zijn er tussen april en eind augustus 2018 in Delft, Den Haag, Leiden en Noordwijk allerlei publieksactiviteiten rondom ruimtevaart: de Sizzling Summer of Space.


Wat is de International Space University?

De International Space University is de enige universiteit ter wereld die zich volledig richt op ruimtevaartonderwijs. Het heeft hiervoor verschillende programma’s, die zijn gebaseerd op internationale, interculturele en interdisciplinaire samenwerking binnen de ruimtevaartsector. De International Space University is in 1987 opgericht en heeft een eigen campus in Straatsburg, Frankrijk.


Wat is het Space Studies Program?

Het Space Studies Program (SSP) is het vlaggenschip van de onderwijsprogramma’s van de International Space University. Het is een zeer intensieve post-graduate opleiding van negen weken, die sinds 1988 elke zomer jaarlijks wordt georganiseerd op verschillende locaties over de hele wereld. Het cursusprogramma omvat de onderwerpen: space science, space engineering, space policy and law, space business and management, human performance in space, space applications en space humanities. Het is een interdisciplinair curriculum waarbij de deelnemers complexe vraagstukken over de toekomst van de internationale ruimtevaart oplossen in een interculturele en interdisciplinaire context.


Welke partijen zijn er vanuit Nederland bij betrokken?

Gastheren van ISU-SSP 2018 zijn Netherlands Space Office, TU Delft, Universiteit Leiden en ESA-ESTEC. Andere betrokkenen zijn de provincie Zuid-Holland, Holland Rijnland en de gemeenten Delft, Den Haag, Leiden en Noordwijk.


Wie zijn de deelnemers?

De deelnemers aan het Space Studies Program 2018 zijn jonge ruimtevaartprofessionals en master- en PhD studenten uit 25 tot 30 landen. Naar verwachting doen er zo’n 120 mensen mee.


Wie zijn de docenten?

De docenten van de negen weken durende post-graduate opleiding zijn ruimtevaartexperts die verbonden zijn aan leidende internationale organisaties in de ruimtevaart, zoals de International Space University, NASA, ESA, JAXA, Canadian Space Agency en Massachusetts Institute of Technology (MIT). Naast diverse astronauten en ‘rocket scientists’ komen er ook experts op het gebied van wetgeving in de ruimte, astronomen en sciencefictionschrijvers mee.


Wat is de Sizzling Summer of Space?

De steden Delft, Leiden, Den Haag en Noordwijk zijn bij het Space Studies Program 2018 betrokken en roepen de zomer uit tot Sizzling Summer of Space: ze organiseren allerlei publieksactiviteiten rondom ruimtevaart.


Waar kan ik als journalist bij zijn?

Klik hier voor de perspagina

Zie ook: